Till min hemliskompis hösten 2016

 

Jag tycker mest om ullgarn, tvåtrådigt och gärna från Morjärvs Ullspinneri som tyvärr numera är nedlagt. Jag tycker också mycket om Visjögarn. Lingarn som är lite tjockare är trevligt och gärna bomull blandat med bambu men jag gillar inte akryl.

Just nu är jag mycket fäst vid garnet som heter Nordlys endtrådigt sockgarn som växlar i färgerna och blir så fint. Gillar också Alafoss Letlopi.

Jag tycker om de flesta färger men inte aprikos.

Jag stickar det allra mesta på kabelstickor i trä och favoriten är Knit Proo, gillar också Karbonz till strumpor. När jag virkar använder jag gärna ergonomiska virknålar Clover. Kan inte tänka mig att sticka med stickor i metall alls, de är för tunga eller i plast.

Jag har stickat sen jag var ganska liten och min mormor lärde mig, tror jag var kanske 7 år. Hon lärde mig också  virkning, nålbindning och att sy kläder. Jag är nog en ganska avancerad stickare men i vissa fall också mittemellan och när det kommer till flätor är jag nybörjare.

Jag dricker gärna kaffe och te som är svart gärna engelska sorter men också aprikoste. Jag är inte allergisk mot något ätbart (annars katt och hund) och mitt favoritgodis är choklad med mandlar eller nötter och jag gillar också nougat.

Förutom stickning har jag så smått börjat att lära mig spinna, jag virkar, nålbinder, syr lappteknik och kläder. Just nu lite mindre projekt. Ett tag blev det väldigt mycket amigurumi virkade i glada färger. Just nu är det japanskt bokbinderi och broderi som härskar. Jag gillar mycket att skapa egna mönster och brodera yllebroderier som blir väskor, kuddar, broscher och annat.

Jag stickar gärna sjalar i tunna och entrådiga ullgarner med mycket färg eller naturfärg eller båda  i en och samma sjal.

Jag har inte någon uttalat intressant stickdesigner men gillar skarpt mönster av den japanska som gjort koftan Hitofude hon heter Hiroko Fukatsu och finns på Ravelry.

Jag gillar koftor mycket.

Jag har många drömprojekt på listan, att virka en sk. hjärtvärmare  skulle vara roligt och en islänsk kofta  men just nu saknar jag någon form av naturfärgat ljust garn av Lettlopi. De färgade nystanen har jag många av, tyvärr. Jag prenumererar inte på någon sticktidning och just nu är det inte aktuellt med någon ny teknik vad jag kan komma på i alla fall. Öppen för förslag.

Jag sticker gärna sockor i garn som passar stickor 2,5 och 3. Min storlek är ungefär 37-38.

Jag fyller år den 28/2. Just nu läser jag mest faktaböcker, jag gillar dokumentärer, romaner, stickböcker, virkböcker och böcker med Japanskt Sashikobroderi.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s